Hällebergsvägen 5
SE-443 60 Stenkullen
Sverige
+46 (0)31 795 30 30
info@ihp.se

Bandelement mikanit expand. 320°C

Ett expanderande bandelement av mikanit monteras på insidan av ett rör eller ett extruderrör. Elementet är speciellt användbart vid smältning av t.ex. plastgranulat, i formsprutor när processen kräver uppvärmning som monteras på insidan av ett rörformat verktyg. Det expanderande bandelementet är ett bra alternativ till externt monterade värmeelement vid uppvärmningsprocesser av verktyg, rörsystem och munstycken men också till form- och kontaktuppvärmning i maskiner. Bandelement av mikanit är det vanligaste förekommande elektriska elementet inom plast-, gjuteri- och gummiindustri.

Ett bandelement av mikanit är uppbyggt av högkvalitativ resistanstråd, lager av mikanitark och högtemperaturbehandlat rostfritt stål som omslutande skalskydd. Bandelementet tål tillfälliga topptemperaturer upp till 350°C, har en jämn värmespridning och är slagtåligt.

Bandelementen kan förses med inbyggda termoelement och/eller nipplar för genomföring av yttre temperatursensor.

Spänningsmatande kablage kopplas in på den konkava sidan av elementet genom färdigmonterat kablage, kontakt eller via kopplingsbox.

Intern expanderande bandelement
Mandrell bandelementDorn element

Teknisk specifikation

Yteffekt upp till 4W/cm²
Arbetstemperatur upp till 320°C
Spänning och zonindelning anpassas efter önskemål 230/400V
Inbyggd temperatursensor finns som option TC J eller TC K. Andra givartyper kan byggas in beroende på driftsförhållanden
Resistanstråd av nickel/krom 80/20
Isolering av ren mikanit
Ytterhölje av rostfritt stål

Andra relaterade produkter

Du kanske även är intresserad av

Styrskåp PID

IHPs minsta styrskåp är ett ”stand alone” system som passar till en mängd olika värmeapplikationer där behovet stannar vid en värmezon och en sensor. I vår PID-regulator ryms mängder av intelligens som kommer väl till pass vid behov av jämn värmning, rampfunktionalitet, max inställbar temperatur, programsteg med olika börvärden eller bara temperaturstyrning som är CE-märkt och godkänd.

Vi levererar styrskåpen i tre standardutföranden och du väljer helt enkelt skåp efter vilken typ av sensor som passar till din process. IHP kan även erbjuda några omtyckta optioner som t.ex. snabbkontakt mellan värmare och styrskåp samt hjälp att programmera styrskåpet med de parametrar som är viktiga i din process.

Styrskåpet kan med fördel användas tillsammans med IHPs alla värmare som drar mindre än 16Ampere.

Styrskåp

Bli en del av vår gemensamma framgång

IHP levererar värmesystem, styrsystem och industritjänster till många ledande industriföretag i Europa. Som samarbetspartner och leverantör är vi kända för vår flexibilitet och vår höga kvalitet. Tillsammans skapar vi framgångsrika långsiktiga relationer.

Akzonobel
pipelife
tetrapak
skf
ericsson
univar
sca
ABB
vattenfall
scania
Skicka förfrågan
Kakor

Vi använder kakor på vår webbplats för att ge dig bästa möjliga upplevelse och för att analysera vår trafik. Du kan hantera kakor och ställa in huruvida du accepterar kakor i din webbläsare. Välkommen till IHP!

Tack!

Vi hör av oss inom kort