Hällebergsvägen 5
SE-443 60 Stenkullen
Sverige
+46 (0)31 795 30 30
info@ihp.se

Fatdoppvärmare digital 90°C

IHPs standarddoppvärmare är specialanpassad till standardfat 200 liter och är det perfekta valet då du snabbt vill höja temperaturen på din vätska. Den fungerar bra som enda värmekälla eller som kompletterande värme tillsammans med traditionella fatvärmare som IHPs värmemanschett fat digital 90°C .

Temperaturstyrningen, som ingår i det kompletta värmningssystemet, rymmer mängder av intelligens som kommer väl till pass vid behov av jämn värmning, rampfunktionalitet, inställbar maxtemperatur, programsteg med ramp och börvärde eller bara vid behov av temperaturstyrning som är CE-märkt och godkänd. Den rostfria doppvärmaren monteras ovanifrån och används till att värma vatten, sockerhaltiga lösningar eller oljor.

IHPs doppvärmare till 200l stålfat är tillverkad i rostfritt rörelement AISI 316L (1.4404) och är IP65 för att klara utomhusmiljöer. Värmarens diameter passar i ett 200l stålfat och den har en aktiv värmezon som kräver ett minimum av 10cm vätskehöjd. Vi har utrustat vår doppvärmare med ett smidigt handtag, vilket gör det enkelt att lyfta i eller ur värmaren samt möjliggör upphängning under de tider då den inte används.

IHP levererar doppvärmare, styrskåp och CE-manual klar att använda från första stund.

Fatdoppvärmare
Doppvärmare fatStyrskåp

Teknisk specifikation

Spänning 230V 1-fas
Elementhöjd 1050mm
Värmezon 50mm
Temperaturområde 0-90°C
Yteffekt 1,12W/cm²
Låg yteffekt anpassat för uppvärmning av känsliga medier
Integrerad PT100 sensor
Kopplingslåda IP65
Lägsta tillåtna vätskenivå vid värmning 100mm
Kabel mellan värmare och styrskåp ca 2800mm
Digital programerbar regulator
Gummikabel 1,6m H07RN-F (3G1.5 mm²) med jordad stickpropp typ schuko
Jordfelsbrytare ingår ej (IHP förutsätter att 230V uttaget är skyddat av jordfelsbrytare)
CE manual

Standardsortiment

ArtikelnummerDimensionEffektSpänningStorlek
20-16755-1,2Ø420 x 1050mm1200W230V200L
20-16755-0,8Ø280 x 1050mm800W230V200L

Andra relaterade produkter

Du kanske även är intresserad av

Styrskåp PID

IHPs minsta styrskåp är ett ”stand alone” system som passar till en mängd olika värmeapplikationer där behovet stannar vid en värmezon och en sensor. I vår PID-regulator ryms mängder av intelligens som kommer väl till pass vid behov av jämn värmning, rampfunktionalitet, max inställbar temperatur, programsteg med olika börvärden eller bara temperaturstyrning som är CE-märkt och godkänd.

Vi levererar styrskåpen i tre standardutföranden och du väljer helt enkelt skåp efter vilken typ av sensor som passar till din process. IHP kan även erbjuda några omtyckta optioner som t.ex. snabbkontakt mellan värmare och styrskåp samt hjälp att programmera styrskåpet med de parametrar som är viktiga i din process.

Styrskåpet kan med fördel användas tillsammans med IHPs alla värmare som drar mindre än 16Ampere.

Styrskåp

Bli en del av vår gemensamma framgång

IHP levererar värmesystem, styrsystem och industritjänster till många ledande industriföretag i Europa. Som samarbetspartner och leverantör är vi kända för vår flexibilitet och vår höga kvalitet. Tillsammans skapar vi framgångsrika långsiktiga relationer.

Akzonobel
pipelife
tetrapak
skf
ericsson
univar
sca
ABB
vattenfall
scania
Skicka förfrågan
Kakor

Vi använder kakor på vår webbplats för att ge dig bästa möjliga upplevelse och för att analysera vår trafik. Du kan hantera kakor och ställa in huruvida du accepterar kakor i din webbläsare. Välkommen till IHP!

Tack!

Vi hör av oss inom kort