Hällebergsvägen 5
SE-443 60 Stenkullen
Sverige
+46 (0)31 795 30 30
info@ihp.se

Folieelement polyimid 200°C

Folieelement i polyimid, även kallade Kapton™-element, är mycket tunna, lätta och flexibla värmeelement. Polyimidelementet har ett brett temperaturområde från -269°C till +200°C och tål att installeras i utomhusklimat. Dessa folieelement går att utsätta för kontinuerliga vibrationer och är beständiga mot bland annat svampangrepp, kemikalier och lösningsmedel.

Materialet polyimid (Kapton™) har en utmärkt elektrisk isolationsförmåga och hög effekttäthet vilket ger mycket god värmeutbredning. Folieelementet har en liten termisk massa och kan appliceras på såväl släta som kurvade ytor.

Denna värmeteknik används bland annat i laboratorie- och forskningsutrustning, medicinska instrument, steriliseringsapparater, militär utrustning, fototeknisk aparatur, displayer mm.

IHP har möjlighet att montera styr- och reglerkomponenter såsom sensorer, givare, termostater och säkringar. Vi levererar även kompletta styrsystem och installerar på plats hos våra kunder.

Folieelement kapton
Polyimid-elementFolieelement polyimid

Teknisk specifikation

Yteffekt upp till 0,8W/cm² (rekommenderad upp till 0,7W/cm²)
Arbetstemperatur från -269°C till +200°C
Arbetstemperatur med själhäftande baksida från -30°C till +180°C
Anslutningsspänning anpassas efter önskemål
Största tillverkningsmått per enhet 550mm x 285mm (L x B)
Tjocklek ca 0,2mm
Miljöspecifikationer
• Mycket bra motståndskraft mot väder och åldrande
• Mycket bra motståndskraft mot kemikaler, syror och basiska ämnen
• Mycket bra motståndskraft mot ozon
• Mycket bra motståndskraft mot svamp- och bakteriepåväxt

Andra relaterade produkter

Du kanske även är intresserad av

Styrskåp PID

IHPs minsta styrskåp är ett ”stand alone” system som passar till en mängd olika värmeapplikationer där behovet stannar vid en värmezon och en sensor. I vår PID-regulator ryms mängder av intelligens som kommer väl till pass vid behov av jämn värmning, rampfunktionalitet, max inställbar temperatur, programsteg med olika börvärden eller bara temperaturstyrning som är CE-märkt och godkänd.

Vi levererar styrskåpen i tre standardutföranden och du väljer helt enkelt skåp efter vilken typ av sensor som passar till din process. IHP kan även erbjuda några omtyckta optioner som t.ex. snabbkontakt mellan värmare och styrskåp samt hjälp att programmera styrskåpet med de parametrar som är viktiga i din process.

Styrskåpet kan med fördel användas tillsammans med IHPs alla värmare som drar mindre än 16Ampere.

Styrskåp

Bli en del av vår gemensamma framgång

IHP levererar värmesystem, styrsystem och industritjänster till många ledande industriföretag i Europa. Som samarbetspartner och leverantör är vi kända för vår flexibilitet och vår höga kvalitet. Tillsammans skapar vi framgångsrika långsiktiga relationer.

Akzonobel
pipelife
tetrapak
skf
ericsson
univar
sca
ABB
vattenfall
scania
Skicka förfrågan
Kakor

Vi använder kakor på vår webbplats för att ge dig bästa möjliga upplevelse och för att analysera vår trafik. Du kan hantera kakor och ställa in huruvida du accepterar kakor i din webbläsare. Välkommen till IHP!