Hällebergsvägen 5
SE-443 60 Stenkullen
Sverige
+46 (0)31 795 30 30
info@ihp.se

Plattelement mikanit 320°C

Plattelement i mikanit även kallade platta mikanitelement har ett brett användningsområde inom alla typer av kontaktvärmning. Denna värmeteknik tillämpas exempelvis för plastformning, förpackningsmaskiner, vacuumpackning, pressar, antikondeslösningar och extruderingsmaskiner.

Ett platt mikanitelement har samma byggsätt som ett bandelement i mikanit. I mitten av elementet lindas resistanstråd runt ett mikanitark som sedan täcks med ytterligare mikanitark på varje sida. Plattelementet kläs med värmebehandlat rostfritt stål och förses med önskade anslutningar.

Plattelementen anpassas efter formar och maskiner med hål, uttag och fästanordningar samt med inbyggda sensorer och givare för noggrann värmereglering.

Vi har även möjlighet att tillverka ramar för montering av plattelementen som en anpassad enhet då kallad ramelement.

Plattelement mikanit
RamelementPlatt mikanitelement

Teknisk specifikation

Yteffekt upp till 4W/cm² (rekommenderad upp till 3,5W/cm²)
Arbetstemperatur upp till 320°C
Spänning och zonindelning anpassas efter maskin och önskemål
Inbyggd givare TC J eller TC K. Andra givartyper kan byggas in beroende på driftsförhållanden.
Resistanstråd av nickel/krom 80/20
Inbyggd isolering av ren mikanit
Ytterhölje av rostfritt stål

Andra relaterade produkter

Du kanske även är intresserad av

Styrskåp PID

IHPs minsta styrskåp är ett ”stand alone” system som passar till en mängd olika värmeapplikationer där behovet stannar vid en värmezon och en sensor. I vår PID-regulator ryms mängder av intelligens som kommer väl till pass vid behov av jämn värmning, rampfunktionalitet, max inställbar temperatur, programsteg med olika börvärden eller bara temperaturstyrning som är CE-märkt och godkänd.

Vi levererar styrskåpen i tre standardutföranden och du väljer helt enkelt skåp efter vilken typ av sensor som passar till din process. IHP kan även erbjuda några omtyckta optioner som t.ex. snabbkontakt mellan värmare och styrskåp samt hjälp att programmera styrskåpet med de parametrar som är viktiga i din process.

Styrskåpet kan med fördel användas tillsammans med IHPs alla värmare som drar mindre än 16Ampere.

Styrskåp

Bli en del av vår gemensamma framgång

IHP levererar värmesystem, styrsystem och industritjänster till många ledande industriföretag i Europa. Som samarbetspartner och leverantör är vi kända för vår flexibilitet och vår höga kvalitet. Tillsammans skapar vi framgångsrika långsiktiga relationer.

Akzonobel
pipelife
tetrapak
skf
ericsson
univar
sca
ABB
vattenfall
scania
Skicka förfrågan
Kakor

Vi använder kakor på vår webbplats för att ge dig bästa möjliga upplevelse och för att analysera vår trafik. Du kan hantera kakor och ställa in huruvida du accepterar kakor i din webbläsare. Välkommen till IHP!

Tack!

Vi hör av oss inom kort