Hällebergsvägen 5
SE-443 60 Stenkullen
Sverige
+46 (0)31 795 30 30
info@ihp.se

Rörelement

Rörelement utgör grunden i elektrisk uppvärmning och är den produktgrupp som stått modell för de innovativa uppvärmningstekniker vi idag arbetar med. IHPs rörelement återfinns i en mängd värmeprodukter och används för uppvärmning av bland annat luft och andra gaser, vätskor, salter, mineraler och solider genom värmeledning och strålningsvärme.

IHPs rörelement tillverkas av metallrör där vi i centrum av röret placerar en effekt-anpassad spiraliserad resistanstråd. Runt resistanstråden komprimeras magnesiumoxid som utgör själva isolatorn mellan den spänningsförande resistanstråden och ytterhöljet. Rörelementet förseglas och förses därefter med anslutningar och bockas, spiraliseras och formas till önskat utförande. Vanliga infästningar är fixering med fläns, nippel eller gängat elementhuvud.

IHP designar kvalitativa rörelement. Vi erbjuder en stor variation av elementmaterial som exempelvis koppar, rostfritt stål, syrafast rostfritt stål, 254 SMO, Incoloy® 800, Incoloy® 825, aluminium och titan. Vid användning i bad för korrosiva vätskor har vi även möjlighet att belägga rörelement med PTFE (Teflon®) som ett extra skyddande skikt.

Vid installationer utan skyddsjord kan IHP erbjuda dubbelisolerade rörelement för ökad personsäkerhet. Rörelementen kan även förses med integrerad smältsäkring för extra passiv säkerhet.

IHP tillhandahåller i första hand kundanpassade rörelement men har även ett sortiment av rörelement i standardutförande för snabbare leverans.

För temperaturstyrning och reglering hjälper vi gärna till och designar kompletta styrskåp.

Spiraliserade rörelement
Rörelement vätskeuppvärmningRörelementRörelement luftuppvärmning

Teknisk specifikation

Yteffekt upp till 15W/cm²
Arbetstemperatur upp till 900°C
Anslutningsspänning och effekt anpassas efter önskemål
Effekttolerans +5% / -10%
Dielektrisk styrka 1250V - 1min (enkelisolerade rörelement)
Läckström 0,75mA/kW max 5mA (enkelisolerade rörelement)
Anlutningar M-gänga, kabelförskruvning, flexibel kabel, flatstift, lödstift
Vanligast förekommande cirkulära elementdiametrar ø6,4; ø6,5; ø8; ø8,5; ø9,6; ø10; ø10,92; ø12; ø12,5; ø14; ø16; ø18 och ø21
Vanligast förekommande rektangulära elementdiametrar □6,1; □7,6; □9,65
Vanligast förekommande elementmaterial är koppar, rostfritt stål (AISI304, AISI309S, AISI316, AISI321), syrafast rostfritt stål (AISI304L, AISI316L), 254 SMO, Incoloy® 800, Incoloy® 825, aluminium och titan

Andra relaterade produkter

Du kanske även är intresserad av

Styrskåp PID

IHPs minsta styrskåp är ett ”stand alone” system som passar till en mängd olika värmeapplikationer där behovet stannar vid en värmezon och en sensor. I vår PID-regulator ryms mängder av intelligens som kommer väl till pass vid behov av jämn värmning, rampfunktionalitet, max inställbar temperatur, programsteg med olika börvärden eller bara temperaturstyrning som är CE-märkt och godkänd.

Vi levererar styrskåpen i tre standardutföranden och du väljer helt enkelt skåp efter vilken typ av sensor som passar till din process. IHP kan även erbjuda några omtyckta optioner som t.ex. snabbkontakt mellan värmare och styrskåp samt hjälp att programmera styrskåpet med de parametrar som är viktiga i din process.

Styrskåpet kan med fördel användas tillsammans med IHPs alla värmare som drar mindre än 16Ampere.

Styrskåp

Bli en del av vår gemensamma framgång

IHP levererar värmesystem, styrsystem och industritjänster till många ledande industriföretag i Europa. Som samarbetspartner och leverantör är vi kända för vår flexibilitet och vår höga kvalitet. Tillsammans skapar vi framgångsrika långsiktiga relationer.

Akzonobel
pipelife
tetrapak
skf
ericsson
univar
sca
ABB
vattenfall
scania
Skicka förfrågan
Kakor

Vi använder kakor på vår webbplats för att ge dig bästa möjliga upplevelse och för att analysera vår trafik. Du kan hantera kakor och ställa in huruvida du accepterar kakor i din webbläsare. Välkommen till IHP!

Tack!

Vi hör av oss inom kort