Hällebergsvägen 5
SE-443 60 Stenkullen
Sverige
+46 (0)31 795 30 30
info@ihp.se

Värmeslangar 550°C

Värmeslangar är en idealisk lösning för att transportera vätskor, gaser och andra viskösa produkter och ämnen med bibehållen temperatur. IHPs värmeslangar är flexibla och följsamma och passar väl för appliceringsutrustning i rörelse. Produktområdet är indelat i två huvudgrupper; industriella värmeslangar och värmeslangar för analytisk utrustning.

En värmeslang är uppbyggd av en innerslang av PTFE eller metall som omsluts av en trycktålig yttermantel. Därefter förläggs en flexibel anpassad värmekabel tillsammans med valbar temperatursensor. Värmeförluster minimeras med hjälp av termiskt dubbellager som i sin tur skyddas av slitstarkt ytskikt och ändhylsor.

Värmeslangar används bland annat för att hålla media tillgängligt för bearbetning; för att undvika bildning av kondensat i gasformiga medier; för att säkerställa enhetlig kvalitet; för att möjliggöra produktion eller mätning på andra platser; för att ansluta rörliga delar och utrustning och för att hålla mediets optimala egenskaper under hela processen.

Uppbyggnad av värmeslang

Värmeslang
VärmeslangarVärmd slang

Teknisk specifikation

Arbetstemperatur upp till 550°C
Anslutningsspänning efter önskemål
Effekt per meter anpassas efter process och önskemål
Inbyggd temperatursensor typ TCJ (Fe-CuNi), typ TCK (NiCr-Ni), RTD typ PT100 eller RTD Ni120
Termisk isolering av silikonskum, textilglas eller silikatfiber
Processtryck upp till 285 bar vid 250°C
Slanglängd upp till 150m
Skyddskapsling upp till IP54 (EN 60529)
Ändhylsor av PA-plast, elasomer-gummi eller aluminium
Vanliga ändanslutningar DKR, RSL, RSS, DKL, DKM, DKS, DKJ, BDN, BSP
Inkoppling med standardiserade kontakter eller kabelanslutning

Tolerans på ändanslutningar

Innerslangens DN (NW) (mm)Ändanslutningens innerdiameter øID (mm)
43,0
64,5
86,0
107,5
1210
1612,5
2016,0
2520,1
3227,5
4031,5

Andra relaterade produkter

Du kanske även är intresserad av

Styrskåp PID

IHPs minsta styrskåp är ett ”stand alone” system som passar till en mängd olika värmeapplikationer där behovet stannar vid en värmezon och en sensor. I vår PID-regulator ryms mängder av intelligens som kommer väl till pass vid behov av jämn värmning, rampfunktionalitet, max inställbar temperatur, programsteg med olika börvärden eller bara temperaturstyrning som är CE-märkt och godkänd.

Vi levererar styrskåpen i tre standardutföranden och du väljer helt enkelt skåp efter vilken typ av sensor som passar till din process. IHP kan även erbjuda några omtyckta optioner som t.ex. snabbkontakt mellan värmare och styrskåp samt hjälp att programmera styrskåpet med de parametrar som är viktiga i din process.

Styrskåpet kan med fördel användas tillsammans med IHPs alla värmare som drar mindre än 16Ampere.

Styrskåp

Bli en del av vår gemensamma framgång

IHP levererar värmesystem, styrsystem och industritjänster till många ledande industriföretag i Europa. Som samarbetspartner och leverantör är vi kända för vår flexibilitet och vår höga kvalitet. Tillsammans skapar vi framgångsrika långsiktiga relationer.

Akzonobel
pipelife
tetrapak
skf
ericsson
univar
sca
ABB
vattenfall
scania
Skicka förfrågan
Kakor

Vi använder kakor på vår webbplats för att ge dig bästa möjliga upplevelse och för att analysera vår trafik. Du kan hantera kakor och ställa in huruvida du accepterar kakor i din webbläsare. Välkommen till IHP!

Tack!

Vi hör av oss inom kort