Hällebergsvägen 5
SE-443 60 Stenkullen
Sverige
+46 (0)31 795 30 30
info@ihp.se

Industriella konvektorelement

IHPs konvektorelement är utvecklade för luftuppvärmning i industriella miljöer med höga krav på tillförlitlighet och robusthet. Våra konvektorer finns installerade i bland annat containrar, lager, industrilokaler, fartyg, kranhytter, vindkraftverk, mejerier, pumpcentraler, växthus och förvaringsrum för kritisk utrustning.

Ett industriellt konvektorelement är uppbyggt av kamflänselement, brickelement eller elektriska kamrör som kapslas in i perforerat stålhölje och förses med kopplingsbox. Radiatorn kan styras via extern temperatursensor, via inbyggd termostat eller en kombination av dessa för ökad precision.

IHPs radiatorer verkar med ren elektrisk konvektionsvärme och har inga rörliga delar vilket ger en underhållsfri installation utan vibrationer och ljud. Konvektorelementen kan kombineras för att värma större utrymmen.

Konvektorelementen monteras vanligtvis på golv eller vägg och finns i flera IP-klassningar, storlekar och effektutföranden.

Observera att alltid installera radiatorerna horisontellt med obegränsat luftflöde runt enheten och aldrig ovanför varandra.

Konvektorelement
KonvektionselementIndustriell radiator

Teknisk specifikation

Spänningsmatning 1-fas 230V, 1-fas 110V, 2-fas 400V eller 3-fas 400V
Ytterhölje av stål, pulverlackerat stål och rostfritt stål
Kopplingsbox i lackat stål, aluminium eller plast
Hög tålighet mot stötar och vätskestänk
Förborrade montagehål

Andra relaterade produkter

Du kanske även är intresserad av

Styrskåp PID

IHPs minsta styrskåp är ett ”stand alone” system som passar till en mängd olika värmeapplikationer där behovet stannar vid en värmezon och en sensor. I vår PID-regulator ryms mängder av intelligens som kommer väl till pass vid behov av jämn värmning, rampfunktionalitet, max inställbar temperatur, programsteg med olika börvärden eller bara temperaturstyrning som är CE-märkt och godkänd.

Vi levererar styrskåpen i tre standardutföranden och du väljer helt enkelt skåp efter vilken typ av sensor som passar till din process. IHP kan även erbjuda några omtyckta optioner som t.ex. snabbkontakt mellan värmare och styrskåp samt hjälp att programmera styrskåpet med de parametrar som är viktiga i din process.

Styrskåpet kan med fördel användas tillsammans med IHPs alla värmare som drar mindre än 16Ampere.

Styrskåp

Bli en del av vår gemensamma framgång

IHP levererar värmesystem, styrsystem och industritjänster till många ledande industriföretag i Europa. Som samarbetspartner och leverantör är vi kända för vår flexibilitet och vår höga kvalitet. Tillsammans skapar vi framgångsrika långsiktiga relationer.

Akzonobel
pipelife
tetrapak
skf
ericsson
univar
sca
ABB
vattenfall
scania
Skicka förfrågan
Kakor

Vi använder kakor på vår webbplats för att ge dig bästa möjliga upplevelse och för att analysera vår trafik. Du kan hantera kakor och ställa in huruvida du accepterar kakor i din webbläsare. Välkommen till IHP!

Tack!

Vi hör av oss inom kort