Hällebergsvägen 5
SE-443 60 Stenkullen
Sverige
+46 (0)31 795 30 30
info@ihp.se

Spiralelement 750°C

Spiralelement har en hög flexibilitet och kan anpassas fritt till exempelvis maskinmunstycken och kanaler genom spiralisering av raka elvärmeprofiler och elvärmerör. Denna värmeteknik är mycket vanlig vid bland annat halvledartillverkning och tillverkning av kretskort, inom läkemedelsindustri, plastindustri, gjutindustri, förpackningsindustri och vid tillverkning av laboratorieutrustning.

IHPs spiralelement har ett ytterhölje av rostfritt stål eller nickel och kan leverera en mycket hög yteffekt på upp till 32W/cm². Värmeutbredningen kan ökas ytterligare genom ingjutning av spiralelementet i mässing eller koppar. För att ge spiralelementet extra skydd och förenkla montering tillverkar vi även höljen med spännskruvar som även fungerar som reflektor.

Dessa elvärmeelement kan även köpas i raka längder för egen anpassning och installation.

För precisionsstyrning av varje enskilt spiralelement integrerar vi som tillval sensorer av typen TCJ och TCK. Tabellen nedan specificerar de elvärmeprofiler och elvärmerör som vi vanligtvis använder.

Spiralelement
SpiralvärmareVärmespiralMicrospiralIngjuten värmespiralSpiraliserat element

Teknisk specifikation

Yteffekt upp till 32W/cm²
Arbetstemperatur upp till 750°C
Ytterhölje av rostfritt stål eller nickel
Vanligast förekommande anslutningsspänning 48V, 110V, 230V och 380V
Isolationsmaterial komprimerad magnesiumoxid (MgO)
Effekttolerans ±10%
Isolation ≥ 5MΩ vid testspänning 500V DC
Läckström ≤ 0,5mA vid testspänning 253V AC
Högspänningstest 800V AC
Integrerat termoelement typ J eller typ K (tillval)
Anslutningskablage 1000mm i PTFA (Nickel-Teflon) som standard

Andra relaterade produkter

Du kanske även är intresserad av

Styrskåp PID

IHPs minsta styrskåp är ett ”stand alone” system som passar till en mängd olika värmeapplikationer där behovet stannar vid en värmezon och en sensor. I vår PID-regulator ryms mängder av intelligens som kommer väl till pass vid behov av jämn värmning, rampfunktionalitet, max inställbar temperatur, programsteg med olika börvärden eller bara temperaturstyrning som är CE-märkt och godkänd.

Vi levererar styrskåpen i tre standardutföranden och du väljer helt enkelt skåp efter vilken typ av sensor som passar till din process. IHP kan även erbjuda några omtyckta optioner som t.ex. snabbkontakt mellan värmare och styrskåp samt hjälp att programmera styrskåpet med de parametrar som är viktiga i din process.

Styrskåpet kan med fördel användas tillsammans med IHPs alla värmare som drar mindre än 16Ampere.

Styrskåp

Bli en del av vår gemensamma framgång

IHP levererar värmesystem, styrsystem och industritjänster till många ledande industriföretag i Europa. Som samarbetspartner och leverantör är vi kända för vår flexibilitet och vår höga kvalitet. Tillsammans skapar vi framgångsrika långsiktiga relationer.

Akzonobel
pipelife
tetrapak
skf
ericsson
univar
sca
ABB
vattenfall
scania
Skicka förfrågan
Kakor

Vi använder kakor på vår webbplats för att ge dig bästa möjliga upplevelse och för att analysera vår trafik. Du kan hantera kakor och ställa in huruvida du accepterar kakor i din webbläsare. Välkommen till IHP!

Tack!

Vi hör av oss inom kort