Hällebergsvägen 5
SE-443 60 Stenkullen
Sverige
+46 (0)31 795 30 30
info@ihp.se

Ingjutna element 750°C

IHPs ingjutna element är ett gediget hantverk där vi skapar en homogen uppvärmd solid som består av resistiva värmeelement ingjutna i aluminium, brons, mässing och kopparnickel eller en blandning av dessa gjutmetaller. Resultatet är en värmare med stor massa, jämn värmespridning och utmärkt termisk ledningsförmåga. Efter avslutad gjutning kan värmaren formas med CNC-bearbetning till önskad slutprodukt.

Ingjutna värmeelement används bland annan som värmeplattor för pressar, vid extrudering, för upphettning av gummi- och plastmaterial, i förpackningslinjer, för materialhärdning mm. Ingjutna rörelement är vanligt förekommande inom plastindustri, livsmedelsindustri, läkemedelsindustri, halvledarindustri, metallurgi, petrokemi, förpackningsindustri, textilindustrim m.fl.

IHP designar ”smarta” ingjutna element för cyklisk värmning och kylning vilket vi uppnår genom att addera ingjutna kylslingor och kylflänsar. Genom kylslingorna körs exempelvis glykolvatten eller befintlig processkyla för att snabbt altinera termiskt tillstånd. Kylflänsarna använder omgivande atmosfär eller forcerad luft för effektiv avkylning.

Ingjutna element är en klassisk ingenjörskonst som ger stor flexibilitet och kundnytta.

Ingjutna element
Ingjutna rörelementIngjutet element

Teknisk specifikation

Yteffekt upp till 20W/cm²
Yttemperatur upp till 750°C
Gjutmaterial i aluminium, mässing, brons och kopparnickel
Spänning och effekt anpassas efter process och önskemål
Inbyggd givare PT100, TC J och TC K. Annan styrelektronik kan byggas in beroende på driftsförhållanden.
Anslutningar M-gänga, kablage, flatstift, rundstift m.fl.
Kopplingsboxar i IP54, IP66 och IP67

Andra relaterade produkter

Du kanske även är intresserad av

Styrskåp PID

IHPs minsta styrskåp är ett ”stand alone” system som passar till en mängd olika värmeapplikationer där behovet stannar vid en värmezon och en sensor. I vår PID-regulator ryms mängder av intelligens som kommer väl till pass vid behov av jämn värmning, rampfunktionalitet, max inställbar temperatur, programsteg med olika börvärden eller bara temperaturstyrning som är CE-märkt och godkänd.

Vi levererar styrskåpen i tre standardutföranden och du väljer helt enkelt skåp efter vilken typ av sensor som passar till din process. IHP kan även erbjuda några omtyckta optioner som t.ex. snabbkontakt mellan värmare och styrskåp samt hjälp att programmera styrskåpet med de parametrar som är viktiga i din process.

Styrskåpet kan med fördel användas tillsammans med IHPs alla värmare som drar mindre än 16Ampere.

Styrskåp

Bli en del av vår gemensamma framgång

IHP levererar värmesystem, styrsystem och industritjänster till många ledande industriföretag i Europa. Som samarbetspartner och leverantör är vi kända för vår flexibilitet och vår höga kvalitet. Tillsammans skapar vi framgångsrika långsiktiga relationer.

Akzonobel
pipelife
tetrapak
skf
ericsson
univar
sca
ABB
vattenfall
scania
Skicka förfrågan
Kakor

Vi använder kakor på vår webbplats för att ge dig bästa möjliga upplevelse och för att analysera vår trafik. Du kan hantera kakor och ställa in huruvida du accepterar kakor i din webbläsare. Välkommen till IHP!

Tack!

Vi hör av oss inom kort