Hällebergsvägen 5
SE-443 60 Stenkullen
Sverige
+46 (0)31 795 30 30
info@ihp.se

Kamflänselement 600°C

Kamflänselementets unika egenskap är dess stora värmeavgivande yta vilket är fördelaktigt vid luftuppvärmning eller uppvärmning av andra gaser. Ett kamflänselements ytförstoring görs genom spiralisering av flänsplåt runt ett elektriskt resistivt värmeelement eller genom montering av rektangulära brickor då kallat brickelement.

IHPs kamflänselement tillverkas i raka längder eller bearbetas till önskad form som exempelvis U-, M- eller S-form. Vid tillverkning av exempelvis luftvärmebatterier och kanalvärmare används många kamflänselement som tillsammans byggs in en ram eller trumma.

Vanliga användningsområden för kamflänselement är kanaluppvärmning, radiatorer, konvektorer, belastningsmotstånd, frostskydd, steriliseringsutrustning, ugnar m.fl.

IHP tillhandahåller också ett standardsortiment som lagerhålls för snabbare leverans.

Kamflenselement
BrickelementFlänsade rörelement

Teknisk specifikation

Yttemperatur upp till 600°C
Spänning och effekt anpassas efter process och önskemål
Spiraliserad flänsplåt vanligtvis i rostfritt stål
Rektangulära brickor vanligtvis i aluzink
Elementmaterial vanligtvis i rostfritt stål, syrafast rostfritt stål, Incoloy® 800, Incoloy® 825 och aluminium
Anslutningar M-gänga, kablage, flatstift, rundstift, kopplingsbox m.fl.

Andra relaterade produkter

Du kanske även är intresserad av

Styrskåp PID

IHPs minsta styrskåp är ett ”stand alone” system som passar till en mängd olika värmeapplikationer där behovet stannar vid en värmezon och en sensor. I vår PID-regulator ryms mängder av intelligens som kommer väl till pass vid behov av jämn värmning, rampfunktionalitet, max inställbar temperatur, programsteg med olika börvärden eller bara temperaturstyrning som är CE-märkt och godkänd.

Vi levererar styrskåpen i tre standardutföranden och du väljer helt enkelt skåp efter vilken typ av sensor som passar till din process. IHP kan även erbjuda några omtyckta optioner som t.ex. snabbkontakt mellan värmare och styrskåp samt hjälp att programmera styrskåpet med de parametrar som är viktiga i din process.

Styrskåpet kan med fördel användas tillsammans med IHPs alla värmare som drar mindre än 16Ampere.

Styrskåp

Bli en del av vår gemensamma framgång

IHP levererar värmesystem, styrsystem och industritjänster till många ledande industriföretag i Europa. Som samarbetspartner och leverantör är vi kända för vår flexibilitet och vår höga kvalitet. Tillsammans skapar vi framgångsrika långsiktiga relationer.

Akzonobel
pipelife
tetrapak
skf
ericsson
univar
sca
ABB
vattenfall
scania
Skicka förfrågan
Kakor

Vi använder kakor på vår webbplats för att ge dig bästa möjliga upplevelse och för att analysera vår trafik. Du kan hantera kakor och ställa in huruvida du accepterar kakor i din webbläsare. Välkommen till IHP!

Tack!

Vi hör av oss inom kort