Hällebergsvägen 5
SE-443 60 Stenkullen
Sverige
+46 (0)31 795 30 30
info@ihp.se

Doppvärmare

Industriella doppvärmare värmer effektivt vätskor i dunkar, bad, kärl och tankar. Det som kännetecknar en doppvärmare är att den i de flesta fall monteras uppifrån och sänks ner helt eller delvis i mediet. En doppvärmare värmer vatten, oljor, syror, alkaliska blandningar och kemiska bad.

Vid konstruktion av doppvärmare utgår IHP från rörelement i rostfritt stål, PTFE belagda rörelement eller rörelement av titan. Vi använder också steatitelement som placeras i tuber av stål, glas eller porslin. IHPs doppvärmare kundanpassas för att kunna möta de flesta typer av vätskor och miljöer.

Doppvärmare kan tillverkas med inaktiva zoner så att den värmeavgivande ytan täcks av vätskan. Givare kan integreras eller byggas in i separata rör för temperaturkontroll och/eller överhettningsskydd. Temperaturövervakning sker normal genom analog termostat eller elektroniskt styrskåp.

Våra doppvärmare kan levereras med fläns, nippel, bockning, handtag eller hängbygel för att passa alla tankar och bad.

Doppvärmare PTFE
DoppvärmareDoppvärmaren

Teknisk specifikation

Yteffekt upp till 10W/cm² beroende på vätskans egenskaper
Arbetstemperatur upp till 600°C
Spänning och zonindelning beroende på driftsförhållanden och önskemål
Vanligt förekommande tubdiametrar ø6,5mm, ø8mm, ø8,5mm, ø10mm, ø12,5mm, ø16mm, ø20mm, ø25mm, ø30mm, ø33mm, ø40mm och ø52mm
God hållbarhet i korrosiva vätskor
Anpassad yteffekt för uppvärmning av antändbara vätskor

Andra relaterade produkter

Du kanske även är intresserad av

Styrskåp PID

IHPs minsta styrskåp är ett ”stand alone” system som passar till en mängd olika värmeapplikationer där behovet stannar vid en värmezon och en sensor. I vår PID-regulator ryms mängder av intelligens som kommer väl till pass vid behov av jämn värmning, rampfunktionalitet, max inställbar temperatur, programsteg med olika börvärden eller bara temperaturstyrning som är CE-märkt och godkänd.

Vi levererar styrskåpen i tre standardutföranden och du väljer helt enkelt skåp efter vilken typ av sensor som passar till din process. IHP kan även erbjuda några omtyckta optioner som t.ex. snabbkontakt mellan värmare och styrskåp samt hjälp att programmera styrskåpet med de parametrar som är viktiga i din process.

Styrskåpet kan med fördel användas tillsammans med IHPs alla värmare som drar mindre än 16Ampere.

Styrskåp

Bli en del av vår gemensamma framgång

IHP levererar värmesystem, styrsystem och industritjänster till många ledande industriföretag i Europa. Som samarbetspartner och leverantör är vi kända för vår flexibilitet och vår höga kvalitet. Tillsammans skapar vi framgångsrika långsiktiga relationer.

Akzonobel
pipelife
tetrapak
skf
ericsson
univar
sca
ABB
vattenfall
scania
Skicka förfrågan
Kakor

Vi använder kakor på vår webbplats för att ge dig bästa möjliga upplevelse och för att analysera vår trafik. Du kan hantera kakor och ställa in huruvida du accepterar kakor i din webbläsare. Välkommen till IHP!

Tack!

Vi hör av oss inom kort