Hällebergsvägen 5
SE-443 60 Stenkullen
Sverige
+46 (0)31 795 30 30
info@ihp.se

Elpatroner olja

IHP utvecklar elpatroner för uppvärmning och varmhållning av olja och oljebaserade produkter. En elpatron med rätt effektdistribution, material och styrning är en effektiv och precis värmekälla som kräver minimalt underhåll. I vår design tar vi hänsyn till mediets egenskaper och skapar en elpatron som är skonsam för vätskan och korrekt anpassad för processen.

IHPs elpatroner förses ofta med ett eller flera dykrör för sensorkroppar och integrerade givare. I elpatronens kopplingsbox monterar vi även analog ställbar termostat och temperaturbegränsare. Elpatroner kopplas med fördel till våra elektroniska styrskåp som både lagerhålls och anpassas efter önskemål.

Industriella elpatroner och instickspatroner tillverkas med rörelement som bearbetas och svetsas eller lödas i elementhuvuden, nipplar och flänsar. Elpatronerna byggs normalt in i maskiner eller monteras utanpåliggande för enkel åtkomst och inkoppling.

Elpatroner används som värmekälla i exempelvis industriella bad, tankar, genomströmningsvärmare, pannor och radiatorer.

Elpatron olja
Elpatron hydrauloljaElpatroner olja

Teknisk specifikation

Yteffekt upp till 10W/cm²
Arbetstemperatur upp till 800°C
Anslutningsspänning anpassas efter önskemål, så även intern ∆- eller Y-koppling
Vanligast förekommande gängor för IHPs elementhuvud G¾”, G1”, G1 ¼”, G1 ½”, G2”, G2 ½”, M45x2, M77x2
Vanligast förekommande elementmaterial koppar, rostfritt stål, syrafast rostfritt stål, 254 SMO, Incoloy® 800, Incoloy® 825, aluminium och titan

Andra relaterade produkter

Du kanske även är intresserad av

Styrskåp PID

IHPs minsta styrskåp är ett ”stand alone” system som passar till en mängd olika värmeapplikationer där behovet stannar vid en värmezon och en sensor. I vår PID-regulator ryms mängder av intelligens som kommer väl till pass vid behov av jämn värmning, rampfunktionalitet, max inställbar temperatur, programsteg med olika börvärden eller bara temperaturstyrning som är CE-märkt och godkänd.

Vi levererar styrskåpen i tre standardutföranden och du väljer helt enkelt skåp efter vilken typ av sensor som passar till din process. IHP kan även erbjuda några omtyckta optioner som t.ex. snabbkontakt mellan värmare och styrskåp samt hjälp att programmera styrskåpet med de parametrar som är viktiga i din process.

Styrskåpet kan med fördel användas tillsammans med IHPs alla värmare som drar mindre än 16Ampere.

Styrskåp

Bli en del av vår gemensamma framgång

IHP levererar värmesystem, styrsystem och industritjänster till många ledande industriföretag i Europa. Som samarbetspartner och leverantör är vi kända för vår flexibilitet och vår höga kvalitet. Tillsammans skapar vi framgångsrika långsiktiga relationer.

Akzonobel
pipelife
tetrapak
skf
ericsson
univar
sca
ABB
vattenfall
scania
Skicka förfrågan
Kakor

Vi använder kakor på vår webbplats för att ge dig bästa möjliga upplevelse och för att analysera vår trafik. Du kan hantera kakor och ställa in huruvida du accepterar kakor i din webbläsare. Välkommen till IHP!

Tack!

Vi hör av oss inom kort