Hällebergsvägen 5
SE-443 60 Stenkullen
Sverige
+46 (0)31 795 30 30
info@ihp.se

Elpatroner vatten

Elpatroner, även kallade instickselement, är mycket vanliga värmeelement vid uppvärmning av vatten och andra typer av lättflytande vätskor. Att använda en elpatron är en tillförlitlig och väl beprövad värmeteknik och återfinns bland annat i varmvattenberedare, värmepannor, ångpannor, storköksmaskiner, industriella tankar, industriella bad och diskmaskiner.

IHP designar robusta elpatroner med elementhuvud av typ G (rörgänga), typ M (metrisk gänga) och med DN fläns. Vi erbjuder en stor variation av elementmaterial såsom koppar, rostfritt stål, syrafast rostfritt stål, 254 SMO, Incoloy® 800, Incoloy® 825, aluminium och titan.

Elpatroner kan förses med dykrör för enkel anslutning av givare, termostat och temperaturbegränsare. Vi integrerar även termostater med termostatratt direkt på kopplingsboxen.

För industriell användning erbjuder IHP kraftiga gjutna kopplingsboxar som gör elpatronen extra stryktålig.

Elpatroner
Elpatroner vattenElpatronElpatron vätska

Teknisk specifikation

Yteffekt upp till 15W/cm²
Arbetstemperatur upp till 850°C
Anslutningsspänning anpassas efter önskemål, så även intern ∆- eller Y-koppling
Vanligast förekommande gängor för IHPs elementhuvud G¾”, G1”, G1 ¼”, G1 ½”, G2”, G2 ½”, M45x2, M77x2
Vanligast förekommande elementmaterial koppar, rostfritt stål, syrafast rostfritt stål, 254 SMO, Incoloy® 800, Incoloy® 825, aluminium och titan

Andra relaterade produkter

Du kanske även är intresserad av

Styrskåp PID

IHPs minsta styrskåp är ett ”stand alone” system som passar till en mängd olika värmeapplikationer där behovet stannar vid en värmezon och en sensor. I vår PID-regulator ryms mängder av intelligens som kommer väl till pass vid behov av jämn värmning, rampfunktionalitet, max inställbar temperatur, programsteg med olika börvärden eller bara temperaturstyrning som är CE-märkt och godkänd.

Vi levererar styrskåpen i tre standardutföranden och du väljer helt enkelt skåp efter vilken typ av sensor som passar till din process. IHP kan även erbjuda några omtyckta optioner som t.ex. snabbkontakt mellan värmare och styrskåp samt hjälp att programmera styrskåpet med de parametrar som är viktiga i din process.

Styrskåpet kan med fördel användas tillsammans med IHPs alla värmare som drar mindre än 16Ampere.

Styrskåp

Bli en del av vår gemensamma framgång

IHP levererar värmesystem, styrsystem och industritjänster till många ledande industriföretag i Europa. Som samarbetspartner och leverantör är vi kända för vår flexibilitet och vår höga kvalitet. Tillsammans skapar vi framgångsrika långsiktiga relationer.

Akzonobel
pipelife
tetrapak
skf
ericsson
univar
sca
ABB
vattenfall
scania
Skicka förfrågan
Kakor

Vi använder kakor på vår webbplats för att ge dig bästa möjliga upplevelse och för att analysera vår trafik. Du kan hantera kakor och ställa in huruvida du accepterar kakor i din webbläsare. Välkommen till IHP!

Tack!

Vi hör av oss inom kort