Hällebergsvägen 5
SE-443 60 Stenkullen
Sverige
+46 (0)31 795 30 30
info@ihp.se

Dränkbar oljevärmare

IHPs dränkbara oljevärmare är utvecklad för att värma hydraulolja och placeras inuti tanken. Oljevärmaren har ett hölje av kraftig rostfritt stål för effektiv värmeöverföring och har inbyggda magneter som fungerar med tankar av magnetiska material.

Vanliga användningsområden är oljebad, hydrauliska lyftanordningar, hissar och kan även användas för värmning av smörjoljor, mineraloljor, vatten och icke korrosiva vätskor. Genom att hålla hydrauloljan varm minskar slitage och eventuell ansamlad fukt drivs ur oljan. Den låga yteffekten skyddar vätskan och den högsta yttemperaturen blir ca 40°C.

Temperaturstyrningen som ingår i det kompletta värmningssystemet rymmer mängder av intelligens som kommer väl till pass vid behov av jämn värmning, rampfunktionalitet, inställbar maxtemperatur, programsteg med ramp och börvärde eller bara vid behov av temperaturstyrning som är CE-märkt och godkänd.

IHP hjälper även till med installation och förebyggande underhåll.

Dränkbar oljevärmare

Teknisk specifikation

Artikelnummer 20-17138
Dimensioner Ø65x300mm
Spänning 230V
Effekt 200W
Yteffekt 0,42W/cm²
Integrerad PT100 sensor
Skyddsklass värmare i vattenbad IP68, styrskåp IP65
Kabel mellan värmare och styrskåp ca 2900mm
Digital regulator 0-40°C
Gummikabel 1,6m H07RN-F (3G1.5 mm²) med jordad stickpropp typ schuko
Jordfelsbrytare ingår ej (IHP förutsätter att 230V uttaget är skyddat av jordfelsbrytare)
CE manual

Andra relaterade produkter

Du kanske även är intresserad av

Styrskåp PID

IHPs minsta styrskåp är ett ”stand alone” system som passar till en mängd olika värmeapplikationer där behovet stannar vid en värmezon och en sensor. I vår PID-regulator ryms mängder av intelligens som kommer väl till pass vid behov av jämn värmning, rampfunktionalitet, max inställbar temperatur, programsteg med olika börvärden eller bara temperaturstyrning som är CE-märkt och godkänd.

Vi levererar styrskåpen i tre standardutföranden och du väljer helt enkelt skåp efter vilken typ av sensor som passar till din process. IHP kan även erbjuda några omtyckta optioner som t.ex. snabbkontakt mellan värmare och styrskåp samt hjälp att programmera styrskåpet med de parametrar som är viktiga i din process.

Styrskåpet kan med fördel användas tillsammans med IHPs alla värmare som drar mindre än 16Ampere.

Styrskåp

Bli en del av vår gemensamma framgång

IHP levererar värmesystem, styrsystem och industritjänster till många ledande industriföretag i Europa. Som samarbetspartner och leverantör är vi kända för vår flexibilitet och vår höga kvalitet. Tillsammans skapar vi framgångsrika långsiktiga relationer.

Akzonobel
pipelife
tetrapak
skf
ericsson
univar
sca
ABB
vattenfall
scania
Skicka förfrågan
Kakor

Vi använder kakor på vår webbplats för att ge dig bästa möjliga upplevelse och för att analysera vår trafik. Du kan hantera kakor och ställa in huruvida du accepterar kakor i din webbläsare. Välkommen till IHP!

Tack!

Vi hör av oss inom kort