Hällebergsvägen 5
SE-443 60 Stenkullen
Sverige
+46 (0)31 795 30 30
info@ihp.se

Keramiska bandelement 420°C

För kontaktuppvärmning på industriella maskiner, rörsystem, behållare och tankar är keramiska bandelement en tillförlitlig värmekälla. Keramiska bandelement används flitigt vid extrudering och uppvärmning av cylindriska ytor.

Genom IHPs smarta byggsätt av keramiska bandelement reduceras energiförbrukningen med upp till till 30% jämfört med traditionell byggteknik då vi använder keramisk fiberisolering mellan de keramiska stavarna och ytterhöljet.

Ett keramiskt bandelement är enkelt att installera och har god temperturjämnhet. Det keramiska bandelementets ytterhölje kan perforeras för forcerad ventilation.

Vi tillverkar efter kundspecifikation med anslutningsbox och önskade uttag, hål och slitsar.

Keramiska bandelement
Keramik bandelement

Teknisk specifikation

Yteffekt upp till 8W/cm²
Arbetstemperatur upp till 420°C
Anslutningsspänning anpassas efter önskemål, så även intern ∆- eller Y-koppling.
Inbyggd givare TC J eller TC K. Andra givartyper kan byggas in beroende på driftsförhållanden.
Resistanstråd av nickel/krom 80/20
Inbyggd isolering av keramisk fiberisolering
Ytterhölje av rostfritt stål

Andra relaterade produkter

Du kanske även är intresserad av

Styrskåp PID

IHPs minsta styrskåp är ett ”stand alone” system som passar till en mängd olika värmeapplikationer där behovet stannar vid en värmezon och en sensor. I vår PID-regulator ryms mängder av intelligens som kommer väl till pass vid behov av jämn värmning, rampfunktionalitet, max inställbar temperatur, programsteg med olika börvärden eller bara temperaturstyrning som är CE-märkt och godkänd.

Vi levererar styrskåpen i tre standardutföranden och du väljer helt enkelt skåp efter vilken typ av sensor som passar till din process. IHP kan även erbjuda några omtyckta optioner som t.ex. snabbkontakt mellan värmare och styrskåp samt hjälp att programmera styrskåpet med de parametrar som är viktiga i din process.

Styrskåpet kan med fördel användas tillsammans med IHPs alla värmare som drar mindre än 16Ampere.

Styrskåp

Bli en del av vår gemensamma framgång

IHP levererar värmesystem, styrsystem och industritjänster till många ledande industriföretag i Europa. Som samarbetspartner och leverantör är vi kända för vår flexibilitet och vår höga kvalitet. Tillsammans skapar vi framgångsrika långsiktiga relationer.

Akzonobel
pipelife
tetrapak
skf
ericsson
univar
sca
ABB
vattenfall
scania
Skicka förfrågan
Kakor

Vi använder kakor på vår webbplats för att ge dig bästa möjliga upplevelse och för att analysera vår trafik. Du kan hantera kakor och ställa in huruvida du accepterar kakor i din webbläsare. Välkommen till IHP!

Tack!

Vi hör av oss inom kort