Hällebergsvägen 5
SE-443 60 Stenkullen
Sverige
+46 (0)31 795 30 30
info@ihp.se

Expanderbara värmepatroner 750°C

IHPs expanderbara delade värmepatroner är den perfekta lösningen för att enkel demontering och överdimensionerade borrhål. Exempel på industriell tillämpning är verktygsuppvärmning, soliduppvärmning, gjutning, smältning, härdning, lödning och olika typer av högtemperaturanvändning.

De passar bra i applikationer där borttagning av en värmepatron kan leda till problem eller då expanderbart hål behövs vid uppvärmning. Den expanderbara delade värmaren löser problemet med ett större monteringshål än vad den vanliga toleransen kan acceptera.

Genom att använda mer Ni/Cr 80/20 värmetråd uppnås en jämnare uppvärmning samtidigt som utmattning minskas. Detta ger också en ökad förväntad livslängd.  Vidare minskas också temperaturskillnader och kalla områden. Samtliga kablar och avslutningar är förberedda för höga temperaturer.

IHP Expanderbara värmepatroner är en skräddarsydd produkt och därför bör alla detaljer tillhandahållas av kunden och presenteras i en IHP offert.

Split värmepatron
Expanderbar värmepatron

Teknisk specifikation

Arbetstemperatur upp till 750°C
Resistanstråd av nickel/krom 80/20
Ytterhölje av rostfritt stål AISI321 (1.4541)
Patronens diametertolerans -0,10mm to -0,15mm
Längdtolerans ±2% vid min. 1mm
Maximum spänning 480V
Effekttolerans ±10%
Dielektrisk styrka 1500V AC vid > 24V arbetsspänning
Isoleringsresistans > 5MΩ vid 500V DC
Läckström ≤ 0,5mA vid 253V
Glasfiber isolerade kablar (standard 450°C)

Andra relaterade produkter

Du kanske även är intresserad av

Styrskåp PID

IHPs minsta styrskåp är ett ”stand alone” system som passar till en mängd olika värmeapplikationer där behovet stannar vid en värmezon och en sensor. I vår PID-regulator ryms mängder av intelligens som kommer väl till pass vid behov av jämn värmning, rampfunktionalitet, max inställbar temperatur, programsteg med olika börvärden eller bara temperaturstyrning som är CE-märkt och godkänd.

Vi levererar styrskåpen i tre standardutföranden och du väljer helt enkelt skåp efter vilken typ av sensor som passar till din process. IHP kan även erbjuda några omtyckta optioner som t.ex. snabbkontakt mellan värmare och styrskåp samt hjälp att programmera styrskåpet med de parametrar som är viktiga i din process.

Styrskåpet kan med fördel användas tillsammans med IHPs alla värmare som drar mindre än 16Ampere.

Styrskåp

Bli en del av vår gemensamma framgång

IHP levererar värmesystem, styrsystem och industritjänster till många ledande industriföretag i Europa. Som samarbetspartner och leverantör är vi kända för vår flexibilitet och vår höga kvalitet. Tillsammans skapar vi framgångsrika långsiktiga relationer.

Akzonobel
pipelife
tetrapak
skf
ericsson
univar
sca
ABB
vattenfall
scania
Skicka förfrågan
Kakor

Vi använder kakor på vår webbplats för att ge dig bästa möjliga upplevelse och för att analysera vår trafik. Du kan hantera kakor och ställa in huruvida du accepterar kakor i din webbläsare. Välkommen till IHP!

Tack!

Vi hör av oss inom kort