Hällebergsvägen 5
SE-443 60 Stenkullen
Sverige
+46 (0)31 795 30 30
info@ihp.se

Kanalvärmare 900°C

Kanalvärmare används för uppvärmning av exempelvis flödande luft, kvävgas, syrgas eller andra gaser. IHP designar kundanpassade elektriska kanalvärmare och värmebatterier i specialutförande primärt för processindustri, tillverkningsindustri och marin industri men även för krävande HVAC-system.

I en kanalvärmare använder vi olika resistiva värmeelement beroende på temperaturhöjning, flöde och hastighet på mediet. Höljet består av anpassad ram, trumma eller tub vanligtvis av stålplåt eller rostfritt stål där vi installerar rörelement, flänsade rörelement (kamflänselement) eller spiraliserad öppen resistanstråd. Inuti kanalvärmaren bildar värmeelementen ett kluster som ökar friktionen mot mediet och överför värmen effektivt.

Kanalvärmaren kan styras med inbyggd temperatursensor, termostat och flödesmätare eller genom en kombination av dessa för ökad precision och säkerhet.

IHP bygger styrskåp och levererar kompletta värmesystem men anpassar även kanalvärmare till befintliga anläggningar eller till värmesystem där kunden själv står för styrning och reglering.

Luftvärmare
VärmebatteriKanalvärmareKanalelement

Teknisk specifikation

Elementtemperatur upp till 900°C
Spänning och effekt anpassas efter process och önskemål
Elementmaterial vanligtvis i rostfritt stål, syrafast rostfritt stål, Incoloy® 800, Incoloy® 825 och lindad spiraliserad resistanstråd av nickel/krom 80/20
Hölje vanligtvis i stålplåt eller rostfritt stål utformat som cirkulär kanal, rektangulär kanal eller ram
Styrelektronik såsom resistiva givare, termoelement, termostater eller flödessensorer integreras efter önskemål

Andra relaterade produkter

Du kanske även är intresserad av

Styrskåp PID

IHPs minsta styrskåp är ett ”stand alone” system som passar till en mängd olika värmeapplikationer där behovet stannar vid en värmezon och en sensor. I vår PID-regulator ryms mängder av intelligens som kommer väl till pass vid behov av jämn värmning, rampfunktionalitet, max inställbar temperatur, programsteg med olika börvärden eller bara temperaturstyrning som är CE-märkt och godkänd.

Vi levererar styrskåpen i tre standardutföranden och du väljer helt enkelt skåp efter vilken typ av sensor som passar till din process. IHP kan även erbjuda några omtyckta optioner som t.ex. snabbkontakt mellan värmare och styrskåp samt hjälp att programmera styrskåpet med de parametrar som är viktiga i din process.

Styrskåpet kan med fördel användas tillsammans med IHPs alla värmare som drar mindre än 16Ampere.

Styrskåp

Bli en del av vår gemensamma framgång

IHP levererar värmesystem, styrsystem och industritjänster till många ledande industriföretag i Europa. Som samarbetspartner och leverantör är vi kända för vår flexibilitet och vår höga kvalitet. Tillsammans skapar vi framgångsrika långsiktiga relationer.

Akzonobel
pipelife
tetrapak
skf
ericsson
univar
sca
ABB
vattenfall
scania
Skicka förfrågan
Kakor

Vi använder kakor på vår webbplats för att ge dig bästa möjliga upplevelse och för att analysera vår trafik. Du kan hantera kakor och ställa in huruvida du accepterar kakor i din webbläsare. Välkommen till IHP!

Tack!

Vi hör av oss inom kort