Hällebergsvägen 5
SE-443 60 Stenkullen
Sverige
+46 (0)31 795 30 30
info@ihp.se

Steatitelement 700°C

Steatitelement är ett unikt keramiskt värmeelement som klarar att installeras fritt för direkt uppvärmning av luft. Vid tillverkning av steatitelement används gjutna keramiska segment som vi bygger samman till önskad längd. Segmenten har urspårningar där vi placerar öppna värmespiraler. Genom denna konstruktion skyddas värmespiralerna från att komma i kontakt med chassit och får god elektrisk isolation.

IHPs steatitelement används också för indirekt uppvärmning av vätskor, luft och gaser genom inbyggnad i stråltuber. Stråltuben placeras i mediet och steatitelementet inuti stråltuben. Det keramiska värmeelementet kan nu enkelt bytas utan att tanken behöver öppnas eller tömmas. Stråltuberna förses med fläns eller gänga för montage och också med integrerade sensorer, termostater, övertemperatursbegränsare i anpassade kopplingshus.

Exempel på användningsområden är varmluftsugnar, industriella bad och tankar, oljevärmare, luftvärmare, elpannor och beredare. Våra steatitelement levereras både i cylindriska och rektangulära utföranden.

Steatitelement
Keramiskt elpatronKeramiskt element

Teknisk specifikation

Yteffekt upp till 5W/cm²
Arbetstemperatur upp till 700°C
Anslutningsspänning anpassas efter önskemål, så även intern ∆- eller Y-koppling
Vanligast förekommande diametrar ø26mm, ø36mm, ø46mm och ø58mm
Tolerans diameter ±1,5mm
Anslutning M-gänga, stift eller kabel

Andra relaterade produkter

Du kanske även är intresserad av

Styrskåp PID

IHPs minsta styrskåp är ett ”stand alone” system som passar till en mängd olika värmeapplikationer där behovet stannar vid en värmezon och en sensor. I vår PID-regulator ryms mängder av intelligens som kommer väl till pass vid behov av jämn värmning, rampfunktionalitet, max inställbar temperatur, programsteg med olika börvärden eller bara temperaturstyrning som är CE-märkt och godkänd.

Vi levererar styrskåpen i tre standardutföranden och du väljer helt enkelt skåp efter vilken typ av sensor som passar till din process. IHP kan även erbjuda några omtyckta optioner som t.ex. snabbkontakt mellan värmare och styrskåp samt hjälp att programmera styrskåpet med de parametrar som är viktiga i din process.

Styrskåpet kan med fördel användas tillsammans med IHPs alla värmare som drar mindre än 16Ampere.

Styrskåp

Bli en del av vår gemensamma framgång

IHP levererar värmesystem, styrsystem och industritjänster till många ledande industriföretag i Europa. Som samarbetspartner och leverantör är vi kända för vår flexibilitet och vår höga kvalitet. Tillsammans skapar vi framgångsrika långsiktiga relationer.

Akzonobel
pipelife
tetrapak
skf
ericsson
univar
sca
ABB
vattenfall
scania
Skicka förfrågan
Kakor

Vi använder kakor på vår webbplats för att ge dig bästa möjliga upplevelse och för att analysera vår trafik. Du kan hantera kakor och ställa in huruvida du accepterar kakor i din webbläsare. Välkommen till IHP!

Tack!

Vi hör av oss inom kort