Hällebergsvägen 5
SE-443 60 Stenkullen
Sverige
+46 (0)31 795 30 30
info@ihp.se

Genomströmningsvärmare

En genomströmningsvärmare värmer effektivt vätskor, oljor och gaser i flöde. IHPs genomströmningsvärmare tillverkas i mycket robusta och kraftfulla utföranden där vi värmer mediet till önskad temperatur direkt vid utgående anslutning. Vi dimensionerar även med lägre effekt i de fall mediet återcirkulerar i ett slutet kretslopp eller där effektbehovet är lågt. Genomströmningsvärmaren brukar då kallas för cirkulationsvärmare.

IHP designar genomströmningsvärmare helt efter processkrav och kundspecifikation. En komplett genomströmmare består av tub, inlopp, utlopp, elektriska värmeelement, flänsar och kopplingsbox. Vi bygger också in termisk isolering, termostater, temperatursensorer, flödessensorer, tryckgivare och överhettningsskydd för att uppnå rätt driftsegenskaper.

Genomströmningsvärmaren styrs vanligtvis av yttre separat styrskåp eller via manöverpanel kopplad mot PLC. För enklare installationer och lägre effekter kan mekanisk termostatstyrning användas.

IHP hjälper även till med styrsystem, installation och förebyggande underhåll.

Genomströmningsvärmare
GenomströmmareCirkulationsvärmare

Teknisk specifikation

Vanlig spänningsmatning är 230V, 400V och 690V
Tubmaterial kan väljas i kolstål, rostfritt stål, syrafast rostfritt stål, aluminium och titan
Elementmaterial vanligtvis i koppar, rostfritt stål, syrafast rostfritt stål, 254 SMO, Incoloy® 800, Incoloy® 825, aluminium och titan

Andra relaterade produkter

Du kanske även är intresserad av

Styrskåp PID

IHPs minsta styrskåp är ett ”stand alone” system som passar till en mängd olika värmeapplikationer där behovet stannar vid en värmezon och en sensor. I vår PID-regulator ryms mängder av intelligens som kommer väl till pass vid behov av jämn värmning, rampfunktionalitet, max inställbar temperatur, programsteg med olika börvärden eller bara temperaturstyrning som är CE-märkt och godkänd.

Vi levererar styrskåpen i tre standardutföranden och du väljer helt enkelt skåp efter vilken typ av sensor som passar till din process. IHP kan även erbjuda några omtyckta optioner som t.ex. snabbkontakt mellan värmare och styrskåp samt hjälp att programmera styrskåpet med de parametrar som är viktiga i din process.

Styrskåpet kan med fördel användas tillsammans med IHPs alla värmare som drar mindre än 16Ampere.

Styrskåp

Bli en del av vår gemensamma framgång

IHP levererar värmesystem, styrsystem och industritjänster till många ledande industriföretag i Europa. Som samarbetspartner och leverantör är vi kända för vår flexibilitet och vår höga kvalitet. Tillsammans skapar vi framgångsrika långsiktiga relationer.

Akzonobel
pipelife
tetrapak
skf
ericsson
univar
sca
ABB
vattenfall
scania
Skicka förfrågan
Kakor

Vi använder kakor på vår webbplats för att ge dig bästa möjliga upplevelse och för att analysera vår trafik. Du kan hantera kakor och ställa in huruvida du accepterar kakor i din webbläsare. Välkommen till IHP!

Tack!

Vi hör av oss inom kort